Reklama
 
Blog | Tomáš Jirmásek

Léčba Paroubkem

Často slýchávám (i ze svých úst) vrhat hromy, blesky či pět nářky na hlavu páně Paroubka.  Ohrožení demokracie, ztělesněná demagogie, touha po moci, nezájem komukoliv pomoci či plíživě totalitní chování, které tady Paroubek zavádí. V určitém ohledu je pravda vše, stejně tak je bohužel pravda, že s různou mírou intenzity bychom takto mohli charakterizovat více politiků, a proto níže uvedená teze o blahodárném léku značky Paroubek vyrobeného společností ČSSD platí i pro ostatní veřejně a demagogicky činné osoby (smysl pro pravdu mi brání napsat „osobnosti“).

Paroubek je pro nás požehnání (pro Ty slabší na srdce, co by tuto větu nemuseli se zdravím přečkat předem předestírám, že platí hodně podmíněně a že ji záhy vysvětlím). Paroubek je pro nás požehnáním, neboť působí do jisté míry jako očkování proti zlé nemoci (na tuto myšlenku jsem přišel po měsících bádání, kdy naočkován rčením, že na každém se najde něco dobrého, jsem se snažil najít něco dobrého na panu Paroubkovi). Jako v očkování máme malé množství nebezpečných, ale kontrolovatelných bakterií, tak v Paroubkovi máme (zatím) malé množství totality, zastrašování jakékoliv opozice, veřejnosti, spolustraníků, médií, zavádění presumce viny, snahy trestně stíhat každého pro jiné názory (Všechny kdo čtou články od půlky upozorňuji a uklidňuji, že se nejedná o úvahu nad padesátými léty)…výčet dlouhý, času málo, trošku poposkočím…totalizace strany pod heslem demokratizace, atp.

Díky těmto jeho sklonům (nevěřím, že podvědomým) a malým dávkám výše uvedených bakterií, se společnost může obrnit, zvýšit svoji odolnost a obranyschopnost v době relativního bezpečí a fungujícího právního státu – lepší natrénovat obranu v době klidu a míru na lehčím protivníkovi, dalo by se říci amatérovi, než čelit nebezpečí v době ohrožení nepřipraven. Každý kdo jen okrajově sleduje opakované útoky a zastrašování médií Paroubkem (naposledy zveřejněného záměru ustanovit právní tým, který se bude bránit „pomlouvačné a nepravdivé kampani médií proti ČSSD a panu Paroubkovi“. Pište „pravdivě a správně“ a žaloby ani trestního oznámení se přece nemusíte bát) musí jásat, jsa si vědom zvýšení své obranyschopnosti po provedeném očkování, jen bychom měli dát pozor, aby očkovaná látka nebyla do společnosti vpravena v množství vyvolávajícím pandemii.

Reklama